Opplev også: København | Frederikshavn | Aalborg |

 

Fyret er Hirtshals' vartegn - det gir utsikt over Hirtshals og langt utover sjøen

 

Hirtshals

De fleste nordmenn kjenner Hirtshals som stedet hvor danskebåten legger til, og få benytter tiden der til noe annet enn en liten shoppingrunde mens de venter på at fergen skal gå tilbake til Norge.

Det er dumt, for Hirtshals har da faktisk en god del mer å tilby enn fergen*, og særlig hvis man også besøker noen av stedene som ligger i området rundt byen.

Nordsøen Oceanarium: Severdighet nummer 1!

Nordsøen Oceanarium er uten sammenligning den største attraksjonen i Hirtshals, og akvariet som faktisk er det største i Nord-Europa er vel verdt et besøk. Særlig er Oceanaeriumet som rommer 4,5 millioner liter vann og har 2-3000 fisker svømmende og selbassenget severdig. Men resten av akvariet byr også på læring og gode opplevelser for hele familien.

Hirtshals fyr

Rett i utkanten av Hirtshals finner vi byens vartegn; Hirtshals fyr. Det er åpent for besøkende (mot betaling) og fra toppen av fyret er det riktig god utsikt over byen og langt utover det åpne hav. Det er også god utsikt over den neste attraksjonen som står på listen; Bunkermuseet 10. batteri.

Bunkermuseet 10. batteri

Dette er ett av mange bunkersanlegg som tyskerne anla i Danmark, men det er det eneste som er komplett, utgravd og langt på vei istandsatt slik det var under krigen. Bunkermuseet 10. batteri gir et godt innblikk i en del av vår nære historie.

Farm Fun og Fun Park

Besøksgården Fun-Park og dyreparken og lekelandet Farm Fun ligger begge i utkanten av Hirtshals, og begge har morsomme utendørsaktiviteter og mange dyr de gjerne viser frem. Dyrene er både våre lokale husdyr og dyr vi ikke er helt vant til å se i Norden.

* Ferge

De danskebåtene som går til Hirtshals er
Larvik-Hirtshals
Kristiansand-Hirtshals

Se mer her: Ferge til Hirtshals

Folkeparken

Ta på deg joggeskoene, spaserskoene eller pakk picnic-kurven, for Folkeparken lokker for alle tre alternativene. Lekeplass for barn er det også der, samt et vann med ender som gjerne tar i mot litt godsaker i form av brød...

Hirtshals Museum

Fiskerne har alltid vært en viktig del av Hirtshals, og i Hirtshals Museum får vi se hvordan de levde og vi får også ta en kikk på deres båter og utstyret de benyttet i sitt arbeide. Du kan også få laget din egen "medisin"...

Tornby Gl Købmandsgaard

Den gamle Købmandsgaard i Tornby viser hvordan en landhandel anno 1860 så ut, og vi får også litt innblikk i handelen som foregikk mellom Nordjylland og Sørlandet i Norge i den tiden.

Les mer om Hirtshals

Du kan lese mer om Hirtshals og bestille hotell på Ferie i Danmark > Hirtshals

Opplevelser i Hirtshals

 

© 2019 Opplev Hirtshals |