Opplev også: København | Frederikshavn | Aalborg |

 

Bunkermuseet i Hirtshals er enormt - her er en av mange, mange konstruksjoner

 

Bunkermuseet 10. batteri

Hirtshals ble ansett som strategisk viktig av tyskerne under 2. verdenskrig, derfor bygget de to bunkerbatterier der. Det 10. batteri er åpent for publikum.

Bunkermuseet i Hirtshals er stort!

Tyskland bygget enorme mengder bunkere langs den danske kysten, faktisk så mange som 6000 bunkere, og i Hirtshals 10. batteri ble det bygget hele 70 små og store bunkere. Og det er ikke noen fislete greier tyskerne slengte sammen, de viktigste bunkerne har betongvegger som er 2 meter tykke. De 70 bunkerne er så bundet sammen av 3,5 kilometer med skyttergraver, så det er dimensjoner over anlegget.

Eneste i Danmark

Hirtshals' bunkersmuseum er det eneste i sitt slag i Danmark. Det vil si, det eneste hvor hele anlegget er komplett, gravet frem og mye av anlegget er også istandsatt og tilbakeført med opprinnelig innredning osv.

Få overblikk over Bunkermuseet

For å få godt overblikk over Bunkermuseet og dimensjonene av anlegget, anbefaler vi en tur opp i Hirtshals Fyr som ligger like ved siden av.

Guidet tur, eller gå alene

I høysesongen er det mulig å få en guidet tur rundt om på det 10. batteri, og for de som ønsker mest mulig informasjon ut av turen kan nok det være lurt. Men det er også fullt mulig å gå alene rundt på anlegget. I en av mannskapsbunkerne er det laget en utstilling som forteller om livet og arbeidet i bunkerne. Bare husk å følge anvisningene dersom dere velger å gå på egenhånd, for det er ikke helt uten risiko.

Adresse: Bunkermuseet, Kystvejen, 9850 Hirtshals
Web: Bunkermuseet Hirtshals 10. batteri

Stor variasjon på hotellene i Frederikshavn - mange gode hoteller i sentrum

Hotell i Hirtshals

Velg blant flere hotell i forskjellige kategorier og prisklasser i Hirtshals og omegn

Bestill hotell i Hirtshals

Opplevelser i Hirtshals

 

© 2020 Opplev Hirtshals |