Opplev også: København | Frederikshavn | Aalborg |

 

Fra Hirtshals Fyr får dere flott utsikt over mye av Hirtshals og området rundt.

 

Hirtshals Fyr

Vest i Hirtshals ligger byens varmerke, Hirtshals Fyr, bygget i 1862 og stadig i drift

Fyret er stedet for utsikt!

Skal dere ha utsikt over Hirtshals eller Skagerrak er Hirtshals Fyr stedet for dere. Det 35 meter høye fyret står på en liten høyde som er 27 meter høy, så totalt "rager" fyret 62 meter over havet. Det er mye i Danmark, og gir fantastisk utsikt over byen og området rundt.

Det er ikke så mange fasiliteter ved fyret, men det er nylig istandsatt et matpakkerom slik at maten kan nytes innendørs hvis været ikke viser seg fra sin beste side.

Besøk naboen samtidig

Hvis dere tar turen til fyret kan det kombineres med nærmeste nabo, Bunkermuseet Hirtshals 10. batteri, som er et komplett tysk forsvarsanlegg fra 2. verdenskrig.

Litt om historien til Hirtshals Fyr

Fyret ble tatt i bruk 1. januar 1863 og var fra starten av utstyrt med oljebrenner og fast linse med roterende prismer som kastet lyset utover Skagerrak. I 1914 ble fyret oppgradert med en "glødenetsbrænder" (petroleumsbrenner) som gir fast belysning, og fyret ble endret slik at det sendte fast lys med blink.

I 1937 ble fyret nok en gang modernisert, og denne gangen var det strømdrift som kom til Hirtshals Fyr. Mens det i 1973 var tid for nok en modernisering som var inngripende, da ble fyret fullautomatisert. Dagens løsning består av en 1500w glødelampe, og to ganger i minuttet roterer prismen og dermed lysstrålen som kan sees 25 sjømil fra land.

Flere fyr

Synes dere fyr er sjarmerende og har lyst til å se flere - reis til Skagen og se tre generasjoner fyrt i en by. Det gamle vippefyret, byens første fyrtårn (Det Hvide Fyr) og det nåværende som ruver over Grenen og Skagen.

Adresse: Hirtshals Fyr, Fyret 2, 9850 Hirtshals
Nettsted: Hirtshals Fyr

Opplevelser i Hirtshals

 

© 2020 Opplev Hirtshals |