Opplev også: København | Frederikshavn | Aalborg |

 

Lokalmuset i Hirtshals rommer en bjesk avdeling, båtmuseum, en fin urtehage og tidstypisk innredede værelser

 

Hirtshals Museum

Dette får dere se i Hirtshals Museum

Hirtshals Museum er lokalisert i en gammel fiskerbolig fra 1880. Boligen er rekonstruert med tidstypiske møbler fra ca 1915 og viser hvordan de lokale fiskerne levde.

I båthuset får dere se to båttyper som ble mye benyttet i Hirtshals. Hirtshalsprammen var den foretrukne båten på 1850-tallet, mens motorjollen tok over i det kalenderen bikket over til 1900-tallet.

På veggene i båthuset er det plansjer som illustrerer det primitive nivået fiskingen hadde, og hvor farefullt yrket til fiskerne var. Det er også beretninger om redningsaksjoner som har foregått på sjøen utenfor Hirtshals. Det er også en utstilling om Hirtshals Fyr (se egen artikkel), og historien om Hirtshals Havn blir også fortalt og illustrert.

Aktiviteter i Hirtshals Museum

Juli er måneden med mest aktivitet i Hirtshals Museum, da samles gamle fiskere og garnbindere med masse erfaring for å demonstrere sine fag. Publikum er hjertelig velkommen til å være med å slå tau eller reparere garn. Dette skjer i hagen, hvor vi også kan se hvilke urter som benyttes til å lage "bjesk", en lokal "medisin" basert på snaps.

I Fiskekroken blir det solgt lokal fiskemat, av den velsmakende sorten!

På onsdager holdes det uformelle kurs i hvordan "bjesk", den lokale "medisinen", blir laget. Hvis dere tar med en flaske Brøndum-snaps til kurset får dere med deres egen bjeske-flaske hjem.

Alle ukedager i juni blir det arbeidet i hagen, og da særlig med urtene.

Adresse: Hirtshals Museum, Sophus Thornsens Gade 6, 9850 Hirtshals

Web: Hirtshals Museum

Opplevelser i Hirtshals

 

© 2020 Opplev Hirtshals |