Opplev også: København | Frederikshavn | Aalborg |

 

Nordsøen Oceanarium er nord-euopas største akvarium

Nordsøen Oceanarium

Nordeuropas største akvarium ligger i Hirtshals, og vi anbefaler absolutt et besøk!

Klumpfisken i Oceanariumet

Kjendisene i Hirtshals Oceanarium er, foruten de søte selene som svømmer og hygger seg ute, de store klumpfiskene som svømmer i oceanariumet. De er store!, og har en fasong som får de til å se nærmest utenomjordiske ut. I den samme tanken, som for øvrig rommer 4,5 millioner liter sjøvann og gjenskaper livet ute i Nordsjøen, svømmer det store stimer med andre fiskesorter. Der finner vi sild, makrell, torsk og andre skapninger, så mange som 2-3000 fisker svømmer til enhver tid i denne tanken!

Selene

Selene har tatt turen opp fra Limfjorden til Hirtshals, og der hygger de seg i et stort utendørs basseng som lar oss komme skikkelig nært innpå. For ikke bare kan vi se de ovenfra, men også gjennom glassvegger og i gjennom en glasstunnel. – Og siden seler er lekne, og generelt fascinerende skapninger, er det mye å se på der! Husk å få med foringen av selene, da er da de virkelig slår til og underholder.

Det øvrige...

Men tro nå ikke at turen i Nordsøen Oceanarium går mot slutten fordi at dere har sett Oceanaeriet og selene. Det er mange "soner" som hver viser og illustrerer fisk og sjødyrs levesett og –vilkår i Nordsjøen. Det er Moloen Hirtshals, Vraket Stornoway, Det Jyske Rev, Doggerbanke og Norske Rende. Alle viser hvordan havets skapninger tilpasser seg omgivelsene på en ypperlig måte.

Og så må vi ikke glemme de mange små akvariene rundt om i Oceanarium som viser enkelte fiskearter, eller berøringsakvariene hvor vi kan ta og føle på visker og sjødyr.

Spis en fisk

Skulle dere bli sultne mens dere besøker Nordsøen Oceanarium, kan dere enten velge å besøke ett av de to spisestedene (Seafood Bistro ved selanlegget eller Caféen som ligger innendørs – begge serverer blant annet mange forskjellige fiskeretter), eller dere kan velge å nyte medbrakt mat ved overdekkede terrasser ved selenes basseng eller innendørs ved spiseområdet ved Lille Nordsøen.

Adresse: Nordsøen Oceanarium, Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals
Web: Nordsøen Oceanarium

Opplevelser i Hirtshals

 

© 2020 Opplev Hirtshals |